Moravské svatební koláčky

31. březen 2012 | 11.11 |

Z moravské kuchyně
Moravské svatební koláčky Moravské svatební koláčky

Těsto : 6 lžiček cukru, čtvrt litru mléka, 7,5 dkg droždí, 50 dkg hladké mouky, 1 žloutek, 25 dkg tuku (Hera), 1 vejce na potření, špetka soli
Dále : drobenka, maková náplň (povidla), tvarohová náplň ( 400 g tvarohu, cukr, vanilkový cukr)
Příprava : Zaděláme těsto, vymícháme a ihned děláme koláčky (nenecháme kynout). Postupujeme tak, jako když se dělají malé kynuté buchty. Zabalené těsto s tvarohovou náplní vytvarujeme na koláček a uděláme důlek. Potřeme vejcem, navrch dáme náplň a posypeme drobénkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut. Jedna dávka je asi 65 koláčků.
Dobró choť!

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 2 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Komentáře